Dag 7 Høyresvinger


Venstresvinger har jeg ganske lett for å trene, de kommer lett når man har trent på klossen. Høyresvinger derimot krever litt ekstra innsats, her er mine fokuspunkter.
Hodet inntil min fot
Bakparten og kroppen bøyd rundt mine ben

Det vanskeligste er å få hunden til å forstå den skal svinge og følge min fot uten å sprette ut med bakbeina. Det følger liksom helt naturlig med når jeg svinger motsatt vei.
For å få dette best mulig til bruker jeg omvendt lokking for å holde henne i posisjon og øke konsentrasjonen før jeg starter å svinge. Som i venstresvingene går jeg veldig sakte og belønner hvert minste lille skritt rundt i svingen for å gjøre det veldig klart for henne hva jeg vil hun skal gjøre.
Dersom bakparten svinger ut, kan jeg bare svinge litt tilbake mot venstre og belønne når hun svinger seg inn på plass igjen.

Med litt mindre mat enn dagen før var hun mer ivrig på å jobbe. Flink Flint. Ikke så flink fotograf, så den første delen av videoen ble bare av fotarbeidet vårt. Stativet hang fast på stolen min men skled ned mens jeg trente. Jeg oppdaget det heldigvis og fikk rettet det opp og filmet en kort økt før vi gav oss. Hvis noen melder seg frivillig som filmer så rekk opp hånden!