Dag 5 Belønningskick

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her kommer dagens gode tips fra meg og Kry. Siden jeg ligger i en liten søt hytte på Hokksund camping har jeg enda ikke fått koblet meg på noe raskt internet, om jeg får det til kommer en film ikveld.
Jeg skal nemlig holde kurs for det norske landslaget i kreativ lydighet hele helgen! Det blir skikkelig spennende og sikkert veldig moro, dersom alt annet går feil så har jeg med meg slakk line som en avledningsmanøver.

Så over til dagens tips. Det første man kommer på om en øvelse ikke skaper særlig engasjement er selvsagt om belønningene er bra nok. Har man bare bra nok belønninger så blir hunden engasjert. Og det er jo helt sant. Problemet er bare at ganske ofte møter jeg på hunder som er kresne og som må ha bedre og bedre godbiter for å kunne jobbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Nummer en, pass på at hunden din ikke er for tykk! Over 80 % av de hundene jeg møter er for tykke! Fysioterapeuten min sa en gang; (tallene etter min hukommelse) At 1 kg overvekt hos hund er som 6 kg overvekt hos oss. Jo slankere hunden er jo mindre risiko for skader, jo mer vil den orke å leke og jo lettere er det å belønne den med godbiter. Om du alltid er mett og får mat igjen før du rekker å bli ordentlig sulten så frister det ikke veldig med godbiter på trening. Kanskje en økt eller to med noe nytt og spennende men så mister det sin interesse.
Nummer to, la hunden din bli sulten før den får mat!
Nummer tre er enda et lite tips til listen. Kjør tre eller fire dager hvor du kun belønner med tørrfor, ingenting annet. Den fjerde dagen tar du frem vom og hundemat og går ut og strekker strikken. Jeg skal love deg hunden kommer til å henge med!

Så, akkurat som vi vil skape et ønske og et behov om å få lov å være med å trene må vi skape det samme behovet for belønningene våre. Jeg belønner gjerne så dårlig jeg bare slipper unna med og sparer de beste til der jeg trenger det; i utholdenhetstreningen. Blir hunden lei får den gå tørrfor diette et par dager så bruker de å ombestemme seg.

Hell og lykke!