Dag 3 Bakbenskontroll

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er tid for dagens lille treningsøkt, imorgen har jeg tenkt å begynne med ryggetrening. Når vi trener rygging blir det lett mye feil. Forbena går bakover, mens bakparten liksom alltid havner foran igjen. Merkelig det der. Jeg må altså finne frem firehjulstrekken og hvilken bedre måte å gjøre det på enn gjennom et triks.
Dagens mål; lære hvordan man skal styre bakbena, eller bakbenskontroll om du vil.
Helt til sist skal hun stå med alle fire labbene i en liten skål, til det trenger hun både balanse og noen forkunnskaper så jeg begynner med noe større slik at jeg vet hun kommer til å gå oppi med alle fire bena.

Begynner du med noe som er for lite er det lett å bli stående fast med bare forbensbevegelser, første gjenstand er altså en vaskekurv.
Deretter velger jeg noe med litt høyere kant for å få belønnet høye bakbeinsløft. Jo større og mer kontrollerte bevegelser hunden må gjøre jo mer bevisst er den på hva den faktisk gjør.

Helt uten at det var planlagt fortsatte hun å holde bakbenet oppe i luften etter det første klikket så jeg fant ut det var bare å mate på mens hun stod der. Som den balanserte hunden hun er tok hun selvsagt opp det andre bakbenet neste gang, det er viktig å gjøre ting på begge sider så man ikke feilbelaster. Kanskje hun har hørt for mye på Maria?

Til sist velger jeg noe mindre med lavere kant men fortsetter å klikke for bakbeinsløft. Når hun står oppi med forbena forsøker jeg også å klikke for at bakbena flyttes nærmere og nærmere kanten slik at ryggen nesten buer seg opp.

Bra for fri ved fot, bra for konsentrasjonen til unge hunder, bra for kroppsbeherskelse og muskelbygging, avstandskommando hvor jeg vil ha hunder som er ekstrem bevisst på hvordan de beveger seg og ikke minst, moro for ungan!