Dag 2: Er du sikker?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens lille fri ved fot del er en fortsettelse fra gårsdagens øvelse: frivillig oppstart.
Men denne gangen ville jeg utfordre henne litt mer når det gjaldt å velge rett. Igår kunne hun nesten ikke velge feil, idag er det lettere å ta feil beslutninger. Belønningen er også bedre enn igår, hun velger alltid leke foran mat.
Så øvelsen er herved døpt; Er du sikker?

Jeg setter henne fra meg, går ifra og frir henne ut med leken i høyre hånd. Jeg sier ikke fot, fri betyr bryt posisjon resten er opp til henne.
Hvis du ikke har en bra bli får du noen til å holde hunden så du slipper å trene på for mange ting av gangen. I denne øvelsen får vi også trent på den lille spiren til innkalling fra ruta, effektiv trening is da shit.

Hvis hun får velge bort fristelser til fordel for min venstre side har vi kommet enda et skritt på veien. Jo flere ganger hun velger selv å holde posisjon jo færre ganger trenger jeg å bryte for at hun flyter forbi meg når vi går fot.
I starten holder du leken skjult i hånden, men etter hvert som the game gets going…

Skal du øke innsatsen kan du holde leken synlig i hånden, vifte med den eller gå lengre unna før du frir ut, til sist er det bare fantasien som setter grenser.
Pass bare på så det ikke blir for vanskelig for fort, det skal hele tiden være en morsom lek.

Vi har fortsatt forbedringspotensiale i denne øvelsen, så bra! Da vet jeg hva som hindrer oss i å nå målet og hva vi må trene videre på. Det er jo helt supert!
Fortsett framåt!