Dag 11 Personlighetsforandringen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Å starte treningen skal være som å by hverandre opp til dans

Det slo meg en dag at jeg er veldig flink til å komme på løsninger og se hvordan man kan trene ting når jeg skal hjelpe andre.
Å huske på det samme selv har jeg store problemer med. Som foreksempel hvordan jeg går under fri ved foten.
Jeg bruker alltid å si at vi ikke skal innstille oss etter hundene, men heller lære hundene hva de skal gjøre. Uansett hva vi gjør.

Når jeg trener posisjon og kontakt med Flint går jeg veeeldig sakte, liksom for å gjøre det lettere både for meg og henne, og for å raskt kunne se når hun gjør riktig. Jeg kan ikke gjøre flere ting på en gang. Jeg kan foreksempel både kaste rett og jeg kan kaste langt, men jeg kan ikke gjøre begge deler på en gang. På samme måte kan jeg gå normalt på fri ved foten og jeg kan konsentrere meg og se hva hunden gjør, men ikke begge deler på en gang.

Så, når man har funnet ut hvor de største feil og manglende ligger så må man slutte å prate om det og bare gjør det.

Og nettopp det gjorde jeg forleden kveld. Jeg gikk ut på banen og skiftet personlighet en del ganger, mitt eneste fokuspunkt var; Belønn hunden når den henger på.
Lærdom for hunden; uansett hva slags fører du tilfeldigvis har med deg; fortsett å jobbe!

Det er jo litt morsomt å se hvordan hun endrer seg i både tempo og posisjon når jeg endrer takt og gangart. Gå ut og bare gjør det dere også (og kanskje helst i hagen hvor ingen andre ser deg den første gangen)

Toppen av kransekaken og fordelen med det hele, vi slår to fluer i en smekk, for samtidig som vi myldrer rundt på banen får vi faktisk trent temposkifter og embryoet til springmarsj og sakte marsj. Hurra!