Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Dag 10 Sideforflytninger med fører – Hundetrener Siv Svendsen

Dag 10 Sideforflytninger med fører

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siden jeg i de fleste øvelsene så tidlig som mulig vil forklare hunden hvordan øvelsen skal se ut kommer en liten video av denne treningen også.

Det er fint å kunne trene forflytninger foran meg så jeg får det frem og ser hvordan hunden flytter seg, men det er viktig å tidlig vise hunden hvordan øvelsen egentlig ser ut, altså ved min venstre side.

Jeg stiller meg oppå planken når jeg skal gå mot høyre, da er hennes forben i samme høyde som mine ben og det er der jeg vil hun skal ha sin posisjon. Deretter begynner jeg bare å bevege meg fra henne med små skritt og belønner at hun flytter seg etter, dette er den enkle delen. Etter hvert vil jeg ta lengre skritt, flere skritt og til sist legge til holdt. Men first thing first.

Når jeg går mot venstre derimot blir det litt vanskeligere, her må jo jeg vente på henne før jeg kan flytte meg. Både på planken men også uten. Jeg trenger altså et signal som betyr at nå skal vi flytte oss mot venstre (uten at jeg trenger å skyve henne med foten). Mitt signal er at jeg løfter høyre fot og begynner å sette den foran min høyre fot og hennes ben. Herregud, jeg er virkelig elendig på å forklare.
Jeg krysser høyre fot over venstre og klikker når hun flytter på seg. Se på filmen!