Balanse

Jeg bruker mye tid på å planlegge treningen for hver enkelt hund, noen dager satser vi beinhardt på lydighetstreningen, andre dager trener  vi intervaller og fart mens dager som idag går vi på tur i skogen hvor både to og firbente kan få strekke ut, løse opp og trene balansen.

Jeg elsker å gå i skogen med hundene når de kan løpe fritt. Både Vips og Kry er ekstremt lettvinte hunder å ha med seg på tur, de holder seg i nærheten når vi går og er lette å belønne.
Idag var vi en hel liten gjeng på tur. Mamma, Line, Aasne og min lille søte niese på snart 2 år. Begge hundene er veldig glad i barn, veldig veldig glad i. Men de er ikke alltid så flinke til å ta hensyn. Når vi hører det dundrer bak oss på stien er det bare å røske tak i barn og vogner eller nærmeste busk så man ikke blir løpt ned. Jeg snakker av erfaring. En dag vi var ute og trente intervaller løp nemlig Vips rett inn i bena mine, slo dem bort under meg og parkerte meg med et drønn i bakken. Heldigvis tror jeg ingen så meg, og stoltheten min ble mer såret en fysikken. Jeg vet ikke hvem av oss som har dårligst kroppskontroll. Siden han løp på meg bakfra skulle det ikke forundre meg om han gjorde det med vilje bare for å se om han fikk det til.

Aasne er heldgvis blitt stor nok til å springe for livet selv om de kommer i fullt firsprang, så idag måtte vi bare passe på Hedda.

Kry kommer i neste sekund til å a)hoppe opp og ta votten til aasne eller b) finne pinnen som ligger utenfor kameraets rekkevidde og plante begge forlabbene i aasne

Riktig svar, alternativ b)

Klar, ferdig…SPRING! (Til alle tidligere kursdeltakere som kanskje måtte få ubehagelige svette flashbacks beklager jeg dette)

Tradisjon tro lekte vi hoppe sa gåsa som vi gjør hver lille nyttårsaften

Mens Vips fant et ben, forhåpentligvis fra et dødt dyr