Avstand med låste framben

_M7A0605_web
Jeg bestemte meg jo ganske tidlig for å ha låste framben på Jim i avstandskommanderingen. Etter mye prøving og feiling og på riktig spor men ikke helt perfekt ser det nå ut som vi har kommet frem til noe som begynner å ligne.
Men hvis jeg skulle trent det inn på en hund til, så måtte jeg nok tenkt lenge og vel på hva jeg egentlig gjorde.

I begynnelsen lokket jeg frem bevegelsene. Det begynte egentlig med at jeg shapet frem baklengs rygging som plutselig ble til en bakoverdekk. Her er første videoen hvor vi prøver oss frem på hvordan vi skal få frem bevegelsene.

så la jeg til en god del omvendt lokking for hvert skifte, akkurat som jeg gjør når jeg trener låste bakben. Jeg forsøkte meg på å ha ham i en hundeseng med kant, noe som hjalp masse for å forklare hvordan frambena skulle være.

Men den siste lille biten falt på plass når jeg dels fikk hjelp av Maria og la en godbit mellom frambena hans, omvendt lokking er han god på og da fikk vi også inn en bra dose konsentrasjon.
I tillegg har jeg jobbet mye med kropsskontroll i det siste. Både når det gjelder å balansere på ting, sette labbene på ulike objekter og å fryse alle ben i bakken mens jeg drar i halsbåndet eller dytter forsiktig på en av sidene.

Så her er vi kommet idag, nå begynner den morsomme jobben med å prøve å finne balansen mellom detaljtrening, helt låste framlabber og riktig intensitet i de ulike skiftene og helhetstrening, gjøre hele greia uten belønning, på avstand og etter andre øvelser.