Årets første kursdag

Kiter på kurs

I helgen går vi kurs for Maria Brandel. Det er alltid betryggende og fantastisk inspirerende å gå kurs for henne, både om man trenger hjelp på detaljnivå, men også om man vil se mer på hvordan helheten kan bli bedre. Og ikke minst å gå kurs selv. Det er imponerende lenge siden sist gang og jeg kjenner at 2012 skal bli et år jeg skal lære enda mer!
Nina, Renate og Maren overnatter hos meg og sammen med Elin og Anette er vi en fantastisk fin kursgjeng hvor alle har som mål å nå så langt det bare går. Vi skal bli den nye vinen…eller kanskje champagnen, det høres mye morsommere ut.

Siden Nina leser bloggen min lovet jeg å si at alle tre som overnatter hos meg spanderte indisk middag på meg ute i Arendal igår. Selv om det kanskje ikke er helt vanlig å gå ut på fine restauranter med bukser som stinker tørrfisk og muckboots fikk vi overraskende bra service. Jeg har som nyttårsforsett å prøve nye ting, igår prøvde jeg styrke 4 på middagen (ja, det var dritsterkt! Maren syns 3 var sterkt) så stjerne i margen til meg. Det er alltid sunt å gjøre ting som ikke har med hund å gjøre, som å spise sterk mat ute blant vanlige folk.

Første økten idag fikk jeg Maria til å hjelpe meg med nye innspill på neseprøven.
Vips har en sinnsyk ( ja, helt bokstavelig sinnsyk) forventning på å løpe ut og søke så han nesten tyvstarter og spurter ut som noen skulle satt fyr på halen hans.
Det vil jo si at søket ofte blir preget av at han har så hastverk og såklart at farten tilbake aldri blir like bra.
Maria mente jeg burde jobbe mer med selve sorteringen og få en roligere forventning til dette, så noen økter fremover skal jeg jobbe i litt mer kontrollerte former for å få ham ned på bakkenivå.

Vi begynte helt tett inntil pinnene og la ut godbiter før søket for å få til en roligere start. I tillegg skal jeg muligens eksperimentere litt med å forsøke å få et system i søket.
En del av meg tenker at det er en god ide å trene inn at han skal søke fra høyre side og til venstre så han aldri går over riktig pinne og for å få bort at han springer bort til andre siden og så starter søket, altså virring. En annen del av meg tenker at å ta riktig pinne på første konfrontasjon kommer etter hvert som han blir sikrere og så lenge han vet det alltid er det som lønner seg.
Så når vet man om en ting kommer til å bli en dårlig vane eller om det bare er noe forbigående?

Andre økten kjørte jeg en kjede med klasse 3 øvelser for å se hvordan øvelsene ligger an frem mot vår planlagte debut og det kjentes veldig bra. Han er fokusert i øvelsene og gjør det han skal med trykk og sikkerhet. Lille ville Vips, jeg tror jeg elsker han.