Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 9 Desember – Hundetrener Siv Svendsen

9 Desember

Dette er en video i en serie av flere og kom til når jeg skulle trene fot med Flint.
Det viste seg nemlig ikke å være så enkelt. Hun kunne følge med litt, men så falt hun ut. Gang på gang.
I samme stund hadde jeg flere elever på kurs med samme problem og jeg måtte gå i tenkeboksen.
Hvorfor er det så kjedelig for mange hunder å trene fot? Og hvorfor er det slik at om man med samme hunden drar frem de triks den kan og begynner å trene så er det som å bytte hund?

Jeg kom frem til at ulempen med fot er at det egentlig er en lang rekke øvelser, som vi har lett for å sette sammen og trene på en gang. Mens når vi trener triks får hunden a) mange belønninger og b) blir veldig sikker i hva den skal.

Målet mitt med fri ved fot ble derfor å dele det inn i en rekke små øvelser jeg kunne trene inn som triks og på den måten få en hund som gledet seg til hver del.

Det jeg ikke tenkte på da, men som har slått meg i ettertid er at gjennom å gjøre dette trente hunden på å bli trent.