8. Desember

Jeg elsker dere, her kommer tre fantastiske innlegg i lekekonkurransen.
Dersom du vil være med å konkurrere sender du meg link til en video hvor du leker med hunden din, grunnene til å sende inn kan du se i innlegget fra 6 desember + at du er med i trekningen om en valgfri leke fra meg og en amokk t skjorte!

Først ut er Cecilia:
“Här kommer ett sommarminne från Udo och mig.
Udo älskar att bli jagad när han har stulit en leksak.
Så vi brukar kombinera uppvärmning och lek!”

Veldig bra film, denne leken elsker nemo også!

Neste video ut er fra Tessa
“Videoen min har ikke så mye med lek i den forstan å gjøre. Men mer fokus på å ha det morsomt med hunden sin. Og ikke ta treningen alt for seriøst.”

Jeg syns dette er en så fantastisk morsom og viktig video, det ER viktig å ikke ta treningen for seriøst. Ha det kult!

Siste video ut er fra Kari Anne
“Her er mitt bidrag. Jeg tenkte jeg skulle representere den nedre delen av kvalitetsskalaen, og også vise at kvaliteten på det man leker bytteleken med, har veldig masse å si.
Du må gjerne kommentere det du ser på filmen, jeg ser jo hva jeg må jobbe mer med, hvilket er langt enklere å gjøre når man ser seg selv på film, enn når man bare står og holder på :-)”

Først av alt syns jeg det er superbra at noen tør poste videoer som ikke er perfekte, det er jo slik vi kan lære av hverandre og kanskje senke listen for at andre sender inn filmer av lek. Alt trenger ikke være perfekt hele tiden!

Her er mitt forslag til løsning, jeg ville
1: Kjørt mange repetisjoner inne med de kuleste lekene og mat som belønning (som du vet han elsker)
Bare kast den et skritt unna så han får mange repetisjoner med å hente, inn å få belønning, hente inn og få belønning.
Deretter gjør du akkurat det samme ute, han skal ha så lyst på maten at han bare henter leken fordi det er den eneste måten å få mat på. Ren lydighetsleking altså.
Deretter kan du legge til litt kamping innimellom for å gjøre det vanskeligere.

Problemet med å bruke leke som belønning er at det tar lengre tid og noen hunder blir for høye for å klare det så tidlig i treningen.

2: Dersom du skal belønne med drakamp. Kast leke nr 3 x 5 ganger og deretter kaster du plutselig leke 2. Ofte vil de da ikke tenk over at det er den kule som kommer og hente og levere på samme måte som med nr 3. Deretter 5 nye med nr 3 og så nr 2 igjen.
Om du er usikker på om han kommer inn så ha leken i en lang snor sånn i tilfelle så ikke han får belønnet seg selv med å løpe rundt. Jeg tror at hver gang vi roper de inn blir de belønnet for å leke der ute og vente på oss så pass litt på det.

Kari Anne har lovet å prøve rådene mine i en uke og deretter poste en ny video, spennnende!

Dersom du har en video du vil dele så send linken til siv@koldbottefabrikken.no