Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 7 Desember – Hundetrener Siv Svendsen

7 Desember

_M7A2503_web

Om jeg har en hund jeg vil ha frem mer gass bruker jeg ikke mye tid på å lære inn slipp, da vil jeg heller at hunden skal føle den mister noe om den slipper leken. Men om jeg derimot har en hund med mye gass og stor gjenstandsinteresse bruker jeg veldig mye tid på å lære inn en bra slipp.

Jeg har tre ulike måter jeg lærer inn slipp på. Dels fordi jeg virkelig vil få inn i hundens hode at det å slippe leken når jeg sier det er en bra ting og dels fordi jeg senere bruker de tre ulike måtene til forskjellige øvelser.
For noen passer denne metoden bra og for andre ikke i det hele tatt. Så ta det som et tips, ikke en fasit.
Den ene måten jeg bruker en del tid på er å lære hunden å slippe på passitivitet. Jeg vil at så fort jeg låser begge hendene i en posisjon og holder leken stille skal hunden slippe og vente på ny kommando til å gripe eller så kaster jeg en belønning. I denne filmen kaster jeg leken.
Så vi leker = du holder fast
Jeg blir passiv = du slipper og får leken tilbake

If I have a dog that I want to work to get more engaged and more intense, I normally don’t spend so much time teaching the out. Then I want the dog to feel like he lost something if he lets go of the toy.
If I on the other hand has a dog with a lot of intensity and a lot of toy drive, I use a lot of time training a good out.
There are several ways of doing it, depending on the dog and what I want to use it for later.
One way is to teach the dog to out when I stand still.
We are playing together = you hold a good grip on the toy
I lock my hands in one position and hold the toy still = you out and get the toy back