Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 7. Desember – Hundetrener Siv Svendsen

7. Desember

Først av alt, Marie har laget en videoblogg med øvelsene fra julekalenderen, bra jobba! Send gjerne inn video om flere er flittige.

Så over til dagens øvelse; fine oppsitt

Mange har sikkert opplevd som meg på avstandskommanderingen. Du går fra hunden i ligg, snur deg, kommanderer sitt og hunden liksom bare rykker til men setter seg ikke opp.

Eller den setter seg bare halvveis opp når du kommer på litt avstand.

Denne øvelsen kommer til å hjelpe på begge deler. Jo mer verdi hunden må sette seg opp fra jo lettere vil det bli når du skal gjøre hele øvelsen.

Jeg starter alltid uten kommando. På den måten slipper jeg å bli sur på hunden om den ikke gjør som jeg vil og slipper å vanne ut kommandoer jeg vet hunden ikke kommer til å høre på.

Hunden skal sitte frivillig bamse, eller bare opp i en sitt mens jeg lokker med noe på bakken. Hvor sterk forstyrrelse kommer an på hvor flink hunden din er, det er ingen ide å skyndte seg frem, men det er heller ikke lurt å holde på for lenge med bare pinglegreier. Opp og frem!

Siden jeg vil ha frivillig opp sitt gir jeg heller ingen kommando for dekk. Hvis jeg gir en kommando skal det bety at hunden skal vente på en ny kommando før den gjør noe annet.

Derfor lokker jeg dem bare ned i en dekk og venter på en frivillig opp sitt.

 

Jeg skal love dere at det holdt hardt når jeg tok inn kaninen. Hvis det er en ting Kry elsker mer i hele verden enn å gjete sauer, så er det å smyge på kaninen. Dere kan sikkert se reaksjonen når jeg kommer inn første gangen.

Det er også derfor hun blir liggende på første repetisjonen, jeg har ikke sagt et eneste ord til henne men alt i henne sier hun skal holde seg på bakken og gjete kaninen.

Jeg hjelper henne derfor litt første repetisjonen så hun skal forstå at vi fortsatt trener på det samme og jeg må si jeg er imponert over hvor fort hun endrer attityd. Alle som har sett Kry rundt kaninburet burde væe enig om det samme.

Jeg elsker lydighet!

 

Ps. Ingen kaniner ble skadet under innspillingen.