288,5 poeng!

Dobbelstevne i Vennesla

 Akkurat nå ligger jeg på sofaen og lurer på om det går an å ha det bedre? Vi har vært i Vennesla to dager på rad og konkurrert. En flott arrangert stevne, ryddig og bra med store fine ringer og skikkelig sørlandsvær. Det vil si sol og deilig!

I går gikk vi for Trond Morten Teigen og i dag for Terje Haugen.
I går begynte kry å pipe når jeg kom inntil på felles sitten og fortsatte på dekken mens jeg stod i skjul, det var ikke bare piping, det var skriking til tider. Æsj altså, jeg hater å ikke kunne gjøre noe når jeg står der inne. Det var bare å bite tennene sammen og vente på at øvelsen var ferdig. Så mye lyd var det at vi fikk 0!
Resten av øvelsene var jeg veldig fornøyd med, ting begynner å kjennes mer og mer stabile og det er moro å gå i ringen. Til tross for 0 endte vi på 260 poeng, 1 premie så vidt og nr 2 i klassen.
Vi reiste bort en hel gjeng fra klubben, vi hadde nesten en deltaker i alle klassene. Mye bra å se på, noen førstepremier og noen som var litt mer uheldig. Nå skal vi trene som bare det og hjelpe hverandre til neste stevne så alle får en førstepremie, det tenker jeg blir en bra målsetning. Grattis til Gunn Marita med Ina som fikk førstepremie i klasse en og opprykk til klasse 2 og grattis til Ann Helen med Liz som fikk sin tredje førstepremie i elite og ble Norsk lydighetschampion!

I dag reiste vi bort med solkrem i bagasjen og nytt pågangsmot, denne gangen fikk vi 9 på fellesdekken (jeg måtte si sitt opp veldig stille for å ikke få lyd, så den oppsitten ble litt nølende) Men ingen lyd!
Resten av øvelsene gikk som i går, jevnt og bra. Vi har fortsatt noen detaljer å ta tak i og noen øvelser å jobbe gjennom før det kjennes helt bra, men vi endte opp på 288,5 poeng! Vi har aldri fått så mange poeng før og det var en fryd å gå inni ringen.
Elin var dessverre litt uheldig begge dagene og endte bare noen lusne poeng fra en førstepremie. Vi får trøste oss med at om hun får gjort et par justeringer kommer det til å bli kanon, hun avsluttet liksågodt klassen med 9,5 på avstand. Skikkelig fin avstand med både trykk og fine forflytninger. Heia Elin!

Fremover skal jeg lage meg en plan hvor jeg skal trene gjennom to og to øvelser, når disse er så bra jeg vil ha dem med vanskelige forstyrrelser skal jeg ikke slippe gjennom noe når jeg tar dem inn i kjedene igjen. Jeg skal begynne med innkalling og avstand, eller det vil si fortsette. Når vi var på rekruttsamling fokuserte jeg på disse to øvelsene og bare siden da har vi blitt markant bedre. Fra en 6 er begge dagene på begge øvelsene sist dobbestevne fikk vi i helgen 8,5 og 8 på innkalling og 7 (i går pga lyd) og 8,5 poeng med en dobbelkommando på avstand fordi hun så vekk (forflytningene i dag var helt perfekte)
Om jeg legger ned enda mer krutt på det første forsøket er målet å ikke få mindre enn 9 på begge to.

Vips har også fått vært med og trene litt klasse 1, bitvis er han veldig fin og konsentrert og bitvis er han fortsatt en langbent litt ukonsentrert unghund. Spesielt det å søke seg inn i utgangstilling etter en belønning har jeg trent en god del på denne helgen og jeg begynner å se resultatene av det. I dag kastet han seg nesten inn i utgangstilling og jeg måtte gjøre om et par ganger om minne han på at i tillegg til å sette seg på plass raskt skal man også gjøre det riktig, altså uten å kaste seg i mine ben først. Å trene på dype innganger tror jeg er en heldagsjobb om man har en ivrig hund…

 Tusen takk for en super helg alle sammen, spesielt alle fra Team X og Bente som var fotograf i går.