Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 22. Desember – Hundetrener Siv Svendsen

22. Desember

Referat fra valpekurs dag 1

Første dag på valpekurset for Maria er over og jeg er utrolig fornøyd. Ikke fordi det har gått så bra, for det har det aldeles ikke gjort. Men fordi jeg har lært så mye.

Vips viste seg fra sin virkelige side og jeg måtte jammen meg jobbe for å få frem bra engasjement. Hvis alle øvelser skulle vært sitt og bli eller fri ved foten hadde det ikke vært noen sak, men ikke nok med det så skal man også løpe fort, reagere raskt og leke som bare det når man blir bedt om det.

Vips liker mat, å trave ut til ting, løpe motsatt vei når leken kommer frem eller nekte å komme tilbake med saker når han får tak i noe.
Jeg liker bedre Kry.

 Det første vi gikk igjennom i dag var engasjement og følgsomhet (fritt oversatt) Vi viste frem lek med hundene, hvor flinke de var til å veksle mellom ulike leker, komme tilbake med leker og hvordan de jobbet sammen med oss.
Vips bet litt uengasjert i leken, nektet å komme tilbake med alt han fikk i munnen og prøvde å få med seg så mange saker som mulig om jeg kastet mer enn en ting etter han, nei jeg mener til han.

Fri ved foten har vi en ganske bra begynnelse på, han går i passelig tempo og rett posisjon. Holdtene har bedret seg og blitt rettere og han har fått sitt på hjernen. Det vil si at uansett hva jeg gjør eller hvordan jeg stiller meg så vil han sitte. Foran meg, under marsj, på dekk signal eller i vendinger. Om jeg ikke belønner vendingen men går videre så stopper han opp og ser helt forskrekket ut. Hva! Ingen belønning her? Jeg bruker alltid å få noe hjemme! Hei du!

Nå skal jeg trene inn at han skal stå foran meg og at jeg skal gå inntil ham. Når vi starter som dette betyr det at han skal jobbe hele passet stående og vi kan trene fornuftig på vendinger og sideforflytninger. Står jeg helt stille får han søke seg inn og sette seg på plass. På denne måten blir ikke hunden usikker på om den skal sette seg på plass eller jobbe stående og vi kan få til fine presisjonsøkter på å forflytte seg.

Jeg skal bli strengere på at det skal få en konsekvens å bryte treningen med meg (allerede og kanskje for lenge siden), dersom han går sin vei skal jeg stoppe ham og ta en liten pause i treningen for å tydelig vise at det der får du ingen belønning for og så starte på nytt etter en liten stund.

Deretter trente vi sitt, dekk og stå. Både rett teknikk, signalkontroll og å bli i posisjon. Bli i posisjon er Vips sin øvelse nummer en, han kan sitte både lenge og vel så lenge han slipper å gjøre noe særlig mer enn det. Derfor var jeg litt slem og brukte leke som belønning når jeg trente å holde posisjon. Tvungent engasjement.

Stå på signal funker veldig bra på lang avstand, ganske lang avstand. Jeg legger ikke til fart når jeg trener dette men sier stå, kaster godbiten og sier stå igjen så fort han har spist opp og er på vei mot meg. Deretter kan jeg variere hvor langt jeg kaster for å variere hvor langt unna meg han skal stå.
Vi trener ikke dette så særlig ofte, men jeg prøver å ikke bare gi han belønninger for stillingsforandringer helt inntil meg.

På avstanden skal jeg fortsette å belønne mye ro i hvert skifte om jeg ser han får feil bevegelse, altså ikke bakover eller om han beveger for mye på labbene og blir for aktiv.

Etter lunsj gikk vi i gang med et pass hvor hundene skulle søke seg ut fra oss. Både til musematte og å runde en stol. Her travet Vips i vei som en annen landerøver og jeg kan vel ikke skryte av det helt store engasjementet fra min side heller (og det merket jeg ikke før de andre sa det!) Jeg blir så utrolig umotivert av å trene med ham noen ganger at jeg kunne like gjerne latt være. Etter å ha blitt ristet litt i og snakket til ble jeg litt mer engasjert selv også og det gikk i hvert fall litt fortere. Kanskje å spise en pakke sukkerspinn før hver økt vil gi meg litt ekstra pepp?

Jeg fikk i hvert fall bekreftet at han er en hund som mer enn gjerne trenger å jobbe med engasjement, driv og ta i øvelser.
Jeg fikk også skrevet i stein at jeg trenger å jobbe med engasjement, driv og ta i øvelser når jeg trener den lille rotten.

Nåja, i dag er en ny dag og kanskje en bedre, her kommer noen bilder Elin tok for dagen.