22. Desember

Øvelse; bakbeinskontroll

Når jeg trente inn avstandskommanderingen til Kry første gangen hadde jeg aldri gjort det før. Det vil si at bare hun gjorde alle skiftene på avstand var jeg kjempefornøyd. Låste bakbein var det dårlig med, og jeg trodde virkelig vi hadde en bra avstand til en god venn sa; I beste fall får du 5, i verste fall 0. Bare fordi hun hoppet frem med bakbeina. Etter det trente jeg den inn på nytt med mål om helt låste baklabber. Vi er nesten i mål, den er nesten akkurat som jeg vil ha den, kun et par små detaljer igjen.

Når jeg fikk Vips var jeg derfor veldig klar på at noen ting ville jeg trene inn helt perfekt fra starten og ikke vike en tomme på. Deriblant avstanden. Jeg har jo allerede lagt ut noen videoklipp av hvordan det ser ut når vi trener og det har absolutt gått fremover. Så plutselig en dag falt en viktig bit på plass, nemlig triks som har med bakparten å gjøre. Hvis de vet hvordan de skal styre og jobbe med baklabbene blir det jo mye enklere for oss når vi skal inn og forklare hvordan avstanden skal se ut.

Videoen idag er derfor tre øvelser man kan gjøre for å få hundene til å jobbe med bakparten. Kry har gjort alle disse tre før, så for henne trengtes det bare litt oppfriskning. Vips begynner å få kontroll på dem og avstandstreningen går allerede merkbart bedre.

1. Lær hunden å rygge bakover fra deg. Sitt på bakken og belønn alle bakbeinsbevegelser, kast godbiten mellom forbena til hunden. Dersom du ser mest på bakbena er det lettere å få hunden til å rygge, ikke sette seg.

2. Sett et leksikon inntil veggen der du trente. Når hunden rygger bakover, klikk og belønn når den treffer boken med bakbena. I starten spiller det ikke så stor rolle hvordan, etter hvert vil den forstå hvilke kroppsdel om gjelder og virkelig prøve å treffe. Da går du over til steg

3. Sett en stor kasse eller flere bøker oppå hverandre. Nå må hunden virkelig ha forstått at den skal opp med bakbeina og den må virkelig bruke musklene bak for å klare og klatre opp.
Husk å ta ofte pauser så hunden får løst opp både hodet og musklene, og ha det gøy!

 

 

 

Er du virkelig klar for en utfordring kan du jo lære hunden å stå på hender som flinke Kim gjør