21 Desember Fri ved fot

Ah, ingenting er som å få lov å begynne helt på nytt med fri ved fot på et lite uskrevet blad som bare venter på å bli fyllt med en oppskrift.
Noenganger har jeg tenkt på hva som egentlig er så vanskelig med fri ved fot, det er jo bare å gå der. Og så ser jeg meg selv trene på film og så skjønner jeg hvorfor.

For det første er det ekstremt vanskelig å trene uten at det sniker seg inn noen feil før man belønner. Om jeg skulle vært ekstremt opptatt av det så hadde jeg aldri fått til å strekke strikken. For det andre har det veldig mye å si hvordan jeg belønner og hva hunden tenker på når den går der. Helst vil jeg ha en avslappet fot hvor hunden bare følger etter meg. Det jeg ofte får er hunder som tramper veldig mye, det vil si jobber mye uten at de kommer noen vei. Som en dressurhest.

Mitt målbilde når det gjelder flyt og helhet i fri ved fot er absolutt Linda Fatland Frøystad og Harry Pepper. Det ser ut som de bare flyter avgårde bortover gulvet.
Hvis du trenger noen nye målbilder på de ulike øvelsene så se hele filmen fra VM i Paris 2011, dersom du har dårlig tid så spol til 4:00 ut i filmen.

Så er det lille Jim da, under dagens lille videosnutt lå fokuset på forstyrrelser og konkurransetrening. Jeg ville bli kommandert en hel fri ved fot, uten å gjøre som dommeren sa. For å forhåpentligvis lære ham at dommeren skal vi ikke bry oss om, når han er der har vi det like morsomt som vanlig.

Et par ganger strakk jeg strikken litt for langt, men jeg tok med det også så kan dere se hva jeg gjør om det blir feil.

I denne filmen syns jeg også at jeg var flink å variere hvordan jeg belønnet, det er et av mine mål med fri ved foten. Så jeg ikke trener meg inn i noe jeg ikke vet hvordan jeg skal komme meg ut av.
Belønningen for det er å kjøpe så mye sjokolade jeg vil i hele dag, OG en fotoshoot med flinke Therese. Å, jeg gleder meg som et lite barn, verdens beste julegave med verdens beste fotograf. Jeg skal nemlig til Hokksund og ha et par privat timer og et lekekurs idag og imorgen før jeg tar helt juleferie, så derfor tar jeg ut julegaven på forskudd.