21. Desember

Øvelse; utvidet signalkontroll

Det trenger selvsagt ikke være en leke hunden mot, bruk gjerne buret om hunden kan løpe inn frivillig.

Jeg elsker å finne nye måter for å øke signalkontrollen til mine hunder, de skal både skille på signal og høre etter selv om de tenker på noe annet.

Idag skal dere trene på å høre etter på vei til en belønning.

Start med hunden å holde hunden i halsbåndet, kast en leke, slipp hunden og kommander et eller annet. I starten tar du det hunden er flinkest til.
Etter hvert tar du inn det andre signalet også. Sitt bruker jeg ikke trene så mye denne veien, mest fordi det aldri ser sånn ut i konkurranse.
Men et par repetisjoner er ikke dumt å ta inn, bare for å se om hunden følger med.

I dette klippet var jeg heldigvis åndsfraværende nok til å variere treningen mer, derfor tar jeg innimellom noen økter hvor jeg bare sender ham rett på leken, det blir jo ingen bra høre etter øvelse om han vet at det kommer en kommando, og varierer når jeg kommanderer og hva slags signal.
Kriteriene mine er ganske snille i en slik økt, så jeg er ikke så nøye på hvordan de stopper eller legger seg ned. Det eneste jeg vil er at de reagerer nokså raskt og ikke snegler seg inn på leken etter jeg har sett at de hørte min kommando.

Husk at alt fortsatt bare er en morsom lek, så ikke bli sint om det ikke går bra. Gjør det enklere, bygg det vanskelig igjen og ha det moro!

I slutten av filmen måtte jeg bare legge ved et klipp av Vips som leker med pipeballen. Dette får han ALDRI lov å gjøre til vanlig, men siden han er så søt måtte jeg bare ha det med.