20 Desember

IMG_1969

Dagen luke er et lite tips til hvordan man kan trene fine oppsitt i utgangstilling. Jeg vil at hunden gjør et lite hopp opp slik at den løfter begge frambena samtidig uten å flytte bakparten. For å få det frem lærer jeg den å hopp opp og ta godbiten på kommando.
Først når jeg har den i hånden over hundens hode og senere når jeg har den under armen. (Tenk bare gjennom hvilke godbiter du putter under armen. Leverpostei som jeg brukte i siste klippet funker dårlig om det er varmt i rommet!)

Todays calendar movie is about how to train nice sit from down in heel position. I want the dog to jump up with both front feet at the same time but keeping the back feet still.
To get this behavior I teach them to jump up and eat a candy that I have over their head. First in my hand and next under my arm. (Just be careful the treats are not that sticky, like my last clip where I used paté under my arm)