20. Desember

Øvelse; Forstyrrelse under lynet

Her kommer enda et forslag til hvordan du kan gjøre en øvelse enda sikrere. Idag skal vi se lynet (eller manekengen om du vil).
Jeg har bare tatt ut sitten og trent på den, men man burde selvsagt gjøre det samme med alle skiftene.

Veldig ofte går hundene fint fot rundt lynet, men akkurat idet du skal kommandere sitt skjer det noe ved siden av banen som tar hundens oppmerksomhet og den blir stående eller bare følger etter deg videre.
Denne forstyrrelsestreningen hjelper deg dersom dette skulle skje, men den er også med på å skape en mer oppmerksom hund over det jevne. Hver eneste gang du legger til en forstyrrelse gjør du hunden mer sikker på oppgaven.

Start med en lett forstyrrelse øg øk på gradvis, ikke bli sint om hunden ikke får det til, det er vår oppgave å legge opp treningen slik at det lønner seg for hunden å gjøre rett.
Forstyrrelser kan være:
Vifte med en leke i høyre hånd mens du går
kaste en tennisball bak dere så den spretter i bakken
kaste en tennisball foran hunden
kaste flere tennisballer
gå forbi noen som kommanderer sin hund i samme øyeblikk
få noen til å kalle inn hunden i samme øyeblikk som du kommanderer
kommander akkurat på høyde med noe spennende (feks en kanin)

Jeg gjorde en stor feil når jeg filmet denne økten, og jeg sier det for å vise hvor lett det er å få med ting man ikke vil ha. Jeg kommanderte sitt på nøyaktig samme strekke hver eneste gang, gjett hva Vips gjorde da? Jo han visste jo at det kom noe akkurat der så han sakket av og stoppet når jeg bare gikk videre!
Lett å fikse på, men absolutt noe jeg burde ha tenkt på.

Derfor kan jeg ikke få sagt det nok ganger; varier treningen hele tiden så det ikke oppstår mønstre!