Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 2 Desember – Hundetrener Siv Svendsen

2 Desember

Processed with VSCOcam with c1 preset
Processed with VSCOcam with c1 preset

Da jeg lette frem materiale til et nytt foredrag kom jeg over denne gamle filmen. Jeg vet ikke helt når den er fra, kanskje for 5 eller 6 år siden hvor jeg trente min tantes Dachs mens hun var på ferie.
Jeg skulle bare ha den en uke, men jeg trente for livet mens jeg hadde den for å få ferdig en slalom mellom bena. Det jeg tenkte på når jeg fant denne filmen var hvordan jeg jobbet for å øke antall skritt før belønning.
Det er litt samme sak som når jeg jobber med å strekke strikken på fri ved fot før hunden får belønning.
Jeg belønner hvert eneste skritt, så går det to skritt, deretter ett og så to igjen.
Hvis jeg bare øker kommer vi til et punkt hvor det blir for mange for fort, men gjennom å variere mellom mange/få er det enklere å få hunden til å gå langt før du belønner.

When I was looking trough my computer for materials I found this old movie. Its from maybe 5-6 years ago, training my aunts young dog while she was on vacation.
I was determinded to teach him to weave between my legs up and down the living room before I rewarded.
The way I work with this is exactly the way I work with my heel work when Im trying to go for longer and longer before rewarding and without loosing focus from the dog.
I reward one, then two, then one again, then three, then one. If I only make it more difficult every time the dogs focus will drop. But by going up and down I keeps his interest.