2. Desember

Processed with VSCOcam with f2 preset IMG_8380

Når jeg har funnet en belønning som funker begynner jeg å trene innkalling. Her bruker jeg fløyten til å kalle inn, dette skal senere bli den jeg kaller han ut fra bitt med. Fløyte = kom hit!
Dagens belønning var lunsjen; en passelig dose kyllingkjøtt.
Jeg får noen til å holde igjen valpen både så han skal få enda mer lyst å komme etter meg men også så han skal bli vant til å bli håndtert av andre. Derfor passer jeg på å ikke bare belønne innkallingen men også når den andre personen holder ham fast. Jeg vil ha hunder som tidlig lærer at når noen holder deg lønner det seg å stå helt rolig.

Denne øvelsen gjør jeg senere i mange ulike miljø med mange ulike personer, en perfekt valpeøvelse!

When I have found a good reward for the puppy I start training the recall. In this videoe I use the whistle, this is later on going to be his out command when doing bite work. Whistle means = come here as fast as you can.

Todays reward was the puppys lunch, chicken meat.
I get someone to hold the puppy before my recall. Both for him to want to come even more and also to make him comfortable being handled by other people.
Thats why I both reward the recall but also when the other person is grabbing him. I want dogs learning that when being handled, it always pays off to wait passively.

This exercise I will later do in a lot of different environment and with a lot of different persons, a perfect puppy exercise!