Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 2.Desember – Hundetrener Siv Svendsen

2.Desember

Øvelse; Forventning i stillheten

Min kloke oppdretter sa en gang; du må skape forventning i tystnaden, og det er akkurat det vi skal gjøre i dag. Jeg har hatt stor nytte av denne øvelsen, først og fremst fordi på konkurranse ser jeg mest sånn ut. Stille og litt underbitt og da vil jeg hundene mine skal ha mest mulig fokus på meg. Hvis jeg alltid tøyser og prater på trening blir det veldig ulikt for hundene mine når jeg går inn i ringen, hvor forsvant den morsomme føreren vi kjenner, slik hun ser ut nå bruker vi aldri få belønning for.
Derfor prøver jeg å være underbitt og stille på trening også.

Den andre fordelen er at du får en hund som kan sitte i utgangstilling med fokus før øvelsene starter så lenge du måtte ønske det.
Noen ganger bruker ringsekretæren eller dommeren litt lengre tid enn vi er vant til før vi får starte og da er det deilig å vite at du har en hund som er med deg selv om ting tar tid. Dersom hunden ikke har fokus trenger man fort dobbeltkommandoer når man skal legge ned hunden og gå ifra, eller om du skal sende den ut.

Det kan også være lurt å legge inn litt ekstra ventetid etter du er ferdig med en øvelse så du slipper at hunden spretter opp og ut med en gang øvelsen er over, for la oss innse det. Det enkleste og det vi gjør oftest på trening er jo å fri ut hunden med en gang vi avslutter øvelsen. Men ikke nå lenger.

Derfor, punkt 1. Tren på at hunden skal sitte lengre og lengre i utgangstilling uten at du gjør eller sier noe både før og etter øvelsene.

Punkt 2 er å gjøre det samme på innkalling med stå og dekk.

På konkurranse skal hunden både holde stå og dekk en liten stund før du får kalle inn hunden videre, derfor skal vi gjøre det til en vane med en gang.
Du trenger ikke ha en ferdig øvelse en gang, bare tell langsomt inni deg etter hunden har utført momentet før du slipper jubelen løs. I starten er det ikke sikkert du rekker å telle særlig lenge, kanskje bare til en om du har belønnet raskt mange ganger. Ta den tiden du trenger på å bygge opp at hunden kan stå og holde momentene uten at den beveger på seg og belønn hos eller helst bak hunden.

Så ta på dere konkurransemaska, gå ut og skap litt forventning i stillheten.

Og etterpå skal dere gjøre det verdt all ventingen med masse lek!