17 mai fremganger

Dagen idag har jeg tilbrakt på jobb så ikke den største 17 mai feiringen på meg. Eller vi fikk tross alt snitter og bløtkake, så jeg kan ikke klage.
Da jeg kom hjem sov jeg en time på sofaen (hva er det med meg, jeg har begynt en dårlig vane med middagslurer nesten hver dag, ikke rart jeg aldri får lagt meg på kveldene) men så var det tid for litt trening.
Egentlig hadde jeg tenkt å sette opp en lydighetsbane på jordet så jeg kunne kjøre gjennom alle øvelsene, men det så fant jeg ut jeg heller ville teste verdien på ruta og det er jeg glad jeg gjorde. Første økten løp hun bare ut og stilte seg bak en kjegle. Jeg har tross alt konsekvent kjørt bare kjegle – ruta, men alikevel ser en rute annerledes ut enn bare en kjegle, så jeg syns ikke det gjør noe å fikse opp dette.
Vi endte med at jeg stod helt nærme ruta og belønnet henne for å løpe inn og bevege seg i ruta så lenge det ikke var målrettet mot en av kjeglene.
For en stund siden shejpet jeg inn at hun snudde seg bort fra meg, og dette kom frem idag (tror det ligger en video ute av det på youtube) men det er jo bare fint, for da fikk jeg akkurat slike vendinger jeg vil ha om hun havner litt for nærme kanten.
Jeg gjorde det slik at jeg belønnet et par ganger for at hun gikk inn i midten. Fortsatt for nær meg, jeg vil ha henne helt bakert. Deretter var det bare å vente henne ut neste gang hun stilte seg opp og så snudde hun seg og jeg fikk belønnet det.
Deretter var det tid for proofing, min yndlingsting når det gjelder hundetrening: Hvor mange rare ting kan jeg gjøre mens hunden min fortsatt utfører øvelsen. Jeg lokket med mat, lekte med leke og det aller vanskeligste. Stilte meg opp som jeg gjør når jeg skal kaste langt men snudde meg vekk fra ruta når jeg gjorde det. Ha ha, først løp hun 20 meter rett ut der hun trodde jeg skulle kaste og det kom frem mye rart jeg måtte tvinge meg selv til å ikke belønne. Men SÅ gikk det opp et lys for henne og hun løp inn i ruta hvor leken kom seilende.
Når jeg da gikk ut på avstand fikk jeg verdens beste fart inn i ruta, hun løp som et prosjektil! Så Susan Garrett har rett; forståelse skaper fart.

Planen imorgen er å gå gjennom hele programmet og se hvor vi må legge inn kruttet frem mot fredag. Jeg skal ikke ta det i riktig rekkefølge men gjøre det litt enklere ved å ta apportering med dirrigering og ruta først når hun er mest med og deretter de andre øvelsene. Jeg kommer til å belønne underveis, men belønningene skal være nøye planlagt på forhånd.
For ikke å glemme felles dekken da, vi skal trene fellesdekk også 🙂

Endelig er filmen fra stevnet 5 mai lagt ut, her kommer den