17 Desember

Dagens lille treningsøkt er et av mine topp hemmelige, supereffektive treningstips!

IMG_9685

Jeg hater å klippe klør, jeg er så redd for å klippe feil, så jeg må alltid bruke lang tid på å finne ut hvor jeg skal klippe før jeg gjør det. De fleste hunder syns ikke det er så ekkelt akkurat å klippe klørne, men det å bli holdt fast hater de.
Jeg har derfor funnet en supersmart måte å gjøre det på. Mine hunder lærer tidlig å låse blikket på ting, og dette bruker jeg også når jeg skal klippe klør. Står du stille får du godbitene, vrir du deg unna tar jeg dem. Enkelt og utrolig effektivt, nå kan jeg bruke så lang tid jeg bare vil på å finne ut hvor jeg skal klippe.
Lille Bark fikk prøve seg for første gang idag, ettersom han kjemper med nebb og klør jeg holder ham fast i fanget når vi skal klippe!

Todays training is a real treat for you. Its one of my top secret, super effective training tips!
I hate cutting the dogs nails, Im so afraid of doing something wrong so I always use a lot of time figuring out where to cut. Most dogs doesn’t actually hate cutting their nails, but they hate being hold, being stuck while I try to figure it out.
Thats how I came up with this supersmart idea on how to do it. I teach my dogs from an early age to target with their eyes, and thats what Im using here.
If you stand still you get the treat, if you are fighting against me I take the treat. Unbelievably simple and very effective, now I can use all the time I need trying to figure out how to cut.
Little Bark had his first session today, since he is fighting like a crocodile when I try to hold him in my lap and cutting.