Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 16. Desember – Hundetrener Siv Svendsen

16. Desember

20111216-071748.jpg

Øvelse; søk etter post it lapp.

Jeg har lært alle mine hunder neseprøven ved å lære dem å søke på post it lapper først. På denne måten klarer jeg å forklare for dem at det er nesen de skal bruke når de leter, jeg slipper å få med mye feil som slakting helt i starten og jeg kan legge til ganske mange vanskeligheter tidlig fordi jeg ikke er redd for å ødelegge øvelsen søk på post it.

Vanskeligheter kan være andre hunder tett opptil, fart, ulike lukter på de andre lappene eller lange søk.

Først må du lære hunden din å fryse snuten i din hånd. Kan den allerede dytte i hånden din er det bare å bygge det videre derfra.
Deretter overfører du frysingen til en post it lapp i hånden din og deretter på veggen.

Så fort hunden klarer å fryse på post it lappen på veggen starter du å flytte den rundt mens du belønner hunden. Først litt og deretter vanskelig.

Til nå har hunden brukt synet for å finne lappen, derfor skal du nå dele lappen i mindre og mindre biter helt til du hører hunden bruker nesen for å lokalisere lappen.
I filmen viser jeg bare det siste steget, fra synlig lapp til liten.

En perfekt øvelse nå i vinter og man kan like gjerne gjøre det på små valper, jo tidligere man starter jo bedre.