13 Desember

IMG_2348

Et av mine mål med Garm er at han skal klare å bli liggende selv om bestevennen hans Alma springer etter tennisballer. Han har ekstremt mye jakt i seg, så både tennisballen og en springende Alma er alt for vanskelig.
Når han kommer inn i dette moduset er det ingenting som når inn til ham, da har han bare en tanke i hodet, å springe etter!
Derfor har jeg delt opp øvelsen i mindre biter og startet å trene mot å bli liggende uansett hva som skjer.
Jeg starter med å kaste leker, da har jeg full kontroll og jeg kan øke vanskelighetsgraden ettersom han lykkes.

One of my goals in the training with Garm is that he can hold a down stay while his favorite dog friend Alma runs after tennisballs. He has a lot of hunting instinct in him, so both the tennisball and the running labrador is a big trigger for him. I think an explosion could go off behind him and he wouldn’t care.
So I broke the exercise down into smaller pieces and started training with me throwing a kong.