12. Desember

I disse komme tilbake med leke tider passer det bra å ta tak i siste inspurt på Vips sine avleveringer og da gjennom å dokumentere treningspassene frem til vi får de som jeg vil ha dem.

Jeg vil han skal komme rett tilbake med leken så fort han vinner den og jeg holder frem hånden, om jeg løper etter ham eller kamper kan han få lov å stikke men så fort jeg holder ned hånden så leverer han med glede.

Slik det er nå kan han komme tilbake med alt jeg kaster så lenge det ikke er ekte pels på eller jeg kamper med det og han vinner. Dersom et av de nevnte kriteriene er til stede springer han avgårde, legger seg ned og river busta av den. Utrolig irriterende!
Hadde han enda bare løpt avgårde med den så hadde det ikke vært så ille. Men siden han legger seg ned og ødelegger den(!) og siden det er så utrolig selvforsterkende å holde på sånn så er det på tide å få den siste biten i boks.

Kort kriterieplan:
Levere leker når han vet han får mat
Levere når jeg  høyner aktivitetsnivået
Levere når jeg kamper og lar ham vinne

Igår trente jeg bare på det inne, idag har jeg hatt en økt inne og snart skal vi ut og gjøre det vanskeligere.

Når vi trener vil jeg verken si noe eller gi noen tegn for at han skal komme tilbake med leken, han skal kommer tilbake av seg selv og leverer om jeg strekker frem hånden.
Jeg vil nemlig ikke at han skal bli avhengig av noe annet signal enn å få leken i munnen til jeg får litt mer kontroll, spesielt med skinnlekene, først når han kan det kan jeg være sikker på at han virkelig VIL komme inn.

I starten av treningen holder jeg frem hånden idet han snur seg mot meg og deretter begynner jeg å drøye hvor langt inn han må komme før jeg holder den frem.

Først i filmen ser dere hva han bruker å gjøre når han vinner, litt inni filmen ser dere fjase lekingen hvor han heller vil hoppe i ansiktet på meg enn å ta leken. Det blir heldigvis mindre og mindre av hoppingen, bank i bordet og ti kniver i hjertet.
Dere kan også se at han jobber mot lysten til å buste leken når vi kamper først, men klarer seg med bare litt risting. Det er en bra start!

Så, alle dere som ikke har noen avlevering. Sett igang og tren!