12. Desember Litt senere dag 2…

Foto: Elin Søisdal Gjeruldsen

Siden Marthe trente akkurat det samme med Enya, bare at de har kommet mye lengre slå konkurranseinstinktet til. Hvor fort klarer jeg å lære ham neseprøven?
Så når vi ramlet inn døra etter en hel dag i hundehallen, og før vi hadde pyntet oss for å dra ut og spise så bare måtte jeg ta en økt til. Det gjorde forresten Marthe også, så da måtte jeg hvertfall.
Denne økten hadde jeg som mål å kunne ta bort godbiten fra glasset, men fortsatt bruke samme glass. Altså mindre godlukt og mer lukt av meg.

Jeg begynte med en kyllinghals oppi, lærdommen fra tidligere på dagen må ha slått til, for selv om han var litt usikker i starten fikk jeg en fin markering 0.50 ut i filmen hvor han riktig trykker nesen ned i glasset.
Apropos markering. Jeg trener ikke inn noen spesiell markering i starten. Belønner kun når hunder lukter oppi riktig og venter på at det etter hvert skal skje et aha moment hvor hunden skvetter litt til akkurat som den kjenner igjen lukten, eller at den nesten går over for så å skyndte seg tilbake igjen.
Så altså, markeringen kommer litt av seg selv etter hvert som hunden forstår leken.

01.13 tester jeg å ta ut kyllinghalsen og bare kjøre med restene av lukten igjen. De første markeringen er litt svake, men velger å belønne dem og havner i et hjørne 01.40 hvor han ikke leter ordentlig og dermed kanskje jeg gjorde det for vanskelig.
Da har jeg to valg, jeg kan gjøre det enklere og gå litt tilbake i treningen eller jeg kan holde min stand, surfe på ekstinksjonsbursten som helt sikkert kommer og håpe på at den ender i min favør.
Det gjør den, jeg får en fin markering på slutten og som alltid etter jeg har gjort det vanskelig gjør jeg det enklere eller som her, bryter og tar en pause.

Bra lærdom!