11. Desember Neseprøven økt 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Elin Søisdal Gjeruldsen

Så mange bra tips dere kommer med! Jeg hadde faktisk ikke tenkt på å heise opp stativet for å få det høyere, men det hadde helt klart gjort det vanskeligere å apportere glassene, og jeg er helt enig i at jeg må få forklart ham at det er NESA han skal bruke, ikke munnen.
Jeg burde kanskje ha sett det komme siden vi har trent så mye plukk opp og hold fast, men ingen skade skjedd.

Siden jeg raskt ville få ham til å slå på nesa puttet jeg en dæsj vom og hundemat oppi glasset. Det var en kyllinghals der fra før, og det er samme han får som belønning. Men den luktet tydeligvis ikke godt nok. Så for å være sikker på at jeg får snusing i glasset så jeg kan belønne det mange ganger la jeg oppi noe ekstra godt så han ikke klarte å la være å snuse.

Det gikk ganske bra, han hadde et par ganger hvor han prøvde seg på gamle synder, men jeg fikk han raskt tilbake på riktig spor.

Så her kommer økt to med målet: Han lukter oppi glassene for å finne den med vom i.