11 Desember

I videoen idag ser dere lille Jim, en border collie jeg kjøpte etter Flint.
Med han tenkte jeg å prøve noe nytt, så jeg bestemte meg for å kjøre avstand med låste frambein.
Grunnen til dette var at han på et eller annet tidspunkt tilbød dekk med låste framben og så kjøpte jeg det.

Veldig mange spør meg hva som er best å velge til hvilken hund og jeg bruker å velge etter disse kriteriene
a) hva jeg har mest lyst å trene
b) hvordan hunden beveger seg naturlig fra stå til sitt
c) hva slags kropp og temperament de har

Mitt beste tips er å forsøke å få hunden til å gjøre de vanskelige bevegelsene frivillig, da husker den det nemlig bedre. Selv om det er frivillig legger jeg ganske tidlig inn et lite signal for når de skal tilby det og ikke, foreksempel hvordan jeg holder hendene, for å ha litt kontroll.