Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 11. Desember – Hundetrener Siv Svendsen

11. Desember

Øvelse; Vær så god

Når du skal trene på innkalling med stå er det supernødvendig å ha en vær så god kommando som får hunden din til å bråsnu på vei inn til deg, kaste seg bakover og ta leken.

For det første skaper det en forventning bakover og for det andre kan du se hva slags teknikk hunden din bruker og ta denne inn i treningen.

Start med hunden i halsbåndet og leken på bakken, når hunden ser på leken, si ”ta den” og slipp. Gjør dette et par ganger til du merker hunden blir mer og mer ivrig på å komme frem til leken og til du har fått bygget inn litt verdi i vær så god ordet.

Når du har gjort dette startet du med hunden i bånd og leken på bakken. Gå sakte bort fra leken, i samme øyeblikk som hunden snur blikket til deg sier du ”ta den”. Dette er en superfin måte å se om du har bygget inn nok verdi for ordet. Kaster hunden seg bak og tar leken er du på rett vei, gjør den det ikke går du bare et steg tilbake og holder hunden i halsbåndet.

Du kan selvsagt bruke en godbitskål om det er det beste hunden din vet, hovedsaken er at det skal være det beste hunden vet.

Når du har fått et blikk mot deg ser du om du kan få litt og litt mer for hver gang, hele hodet og deretter noen skritt. Fortsett å øke på til hunden kan løpe mot deg og du kan bruke ordet. Er du i tvil om hvor langt du er kommet så bare test, går det ikke bra kan du alltids gå tilbake!