10 Desember

IMG_0673

For å få maks effekt av treningen når jeg skal begynne å presentere apporten liker jeg at hundene mine kan veksle mellom to leker på mitt signal. Noen hunder tar dette veldig lett, mens andre mener bestemt at den de får først er den beste og nekter å bytte. Derfor begynner jeg tidlig å bytte mellom hvilke leker jeg bruker i samme treningspass. I starten er de helt like så jeg er sikker på valpen blir like glad for begge deler.

To get best effect of my training when I start introducing the dumbbell I like that my dogs can switch between two toys on my signal. For some dogs its no problem, but for other dogs they seem to decide that the first toy they get, they want to keep! So early on in puppy training I start switching between different toys. In the beginning its two identical toys, so Im sure the puppy likes both of them.