10. Desember

Nye leker på gang: Kaninskinn og ball; 200,- Med strikk; 250,-

Øvelse; Trening på nye steder

Ja da mener jeg ikke bare på en ny hundeklubb eller utenfor kjøpesenteret. Det fins masse saker man kan gjøre bare hjemme (Jeg vil dog anbefale å gjøre det når du er alene hjemme og uten å legge ut film av det slik jeg har gjort, la oss håpe Atle ikke leser bloggen…)

Jo flere nye steder du gjør en ferdig øvelse på, eller en øvelse du holder på å lære inn, jo lettere vil det blir for hunden å plukke ut hva det er den skal gjøre.

Man kan se på det sånn at alt forandrer seg utenom det hunden skal gjøre. I starten av treningen på nye rare steder får du senke kriteriene og øke belønningen litt, vi vil jo at hundene skal synes dette er en morsom lek, ikke noe vanskelig og skummelt. Jo flere ganger du får til akkurat dette jo morsommere vil dere begge synes treningen er, og tenk så lett det blir når du kommer ut på bar bakke igjen. Piece of cake!

Så bruk fantasien og sett i gang, for noen hunder blir det veldig rart bare man bytter rom eller underlag. Det kan være glatt underlag, mykt underlag, bevegelig underlag. Oppå bilen, på bordet, i badekaret eller på balanseputen. Eller hva skjer om du gjemmer deg.

Det ER gøy å trene hund!