Kunsten å trene en umotivert hund

Det skal bli gøy å trene hund! Ganske ofte får jeg kursdeltakere med hunder som ikke er motivert for å trene. De vil kanskje mye heller snuse i bakken, løpe etter andre hunder eller være mest mulig i ro. I denne artikkelen vil jeg ta for meg hva man kan gjøre for å snu motivasjonen til(…)

The truth about my training

Veldig mange ganger når jeg legger ut filmer er det for å vise et ferdig produkt eller et delmål på veien. Jeg har lyst å inspirere andre til å trene på det samme eller få igang tankeprosessen til hvordan de kan gjøre det enda bedre eller annerledes. A lot of times when I post videos(…)

If there was no internet, how many would still be training dogs?

For en stund siden pratet jeg og Peder om hvor mange som egentlig ville trent hund om det ikke fantes noe internett. Jeg tror det er todelt, på den ene siden er internett en fin måte å vise seg frem på. Men om det kun er dette som er drivkraften har man ikke en riktig(…)

Mondioring del 2

Så moro at så mange har hørt av seg og sagt de satt pris på forrige innlegg. Jeg håper at i tillegg til å spre kunnskap om mondioring kan inspirere både lydighets og bruksfolk til å trene mer kreativt. Vel her kommer egentlig en fortsettelse på det første innlegget, alt jeg gjør i min trening henger sammen.(…)

Hva er egentlig mondioring del 1

Det er veldig mange som ikke har hørt om mondioring, og det er ikke så rart ettersom det i Norge ikke er noen offisiell sport enda og det ikke så mange som holder på. I Sverige vil det bli en offisiell sport fra 2017 og i de fleste andre land er det allerede en godkjent(…)

24 Desember

Årets siste julekalender og idag får dere se en videosnutt av Garm som trener på å komme i utgangstilling med apporten i munnen. To ting på en gang er vanskelig syns han, men nå begynner det å ligne på noe. Jeg bruker en target som hjelp for å få han helt inn i utgangstilling de(…)

23 Desember

Nest siste julekalender og her kommer en mondio øvelse jeg holder på å trene inn; avbrutt angrep. Nå er det verken noen figurant eller andre ting i vår hall, men en tunell han liker å løpe gjennom så det blir samme sak. Jeg vil 1) Lære ham at han alltid får belønning for å velge(…)

22 Desember

Snygga startuppställningar När du tränar för tävling hamnar ofta detaljer och moment i förgrunden, men en del som jag som domare tycker många skulle tjäna på att träna på är uppställningar inför momenten. Det är inget som bedöms för att momentet har ju inte startat men ger ett positivt helhetsintryck om du ställer upp för(…)